با توجه به انواع سرقتهایی که امروزه در جوامع رخ میدهد بهتر است با انواع سرقت ها و مجازات هر یک اشنایی کامل داشته باشیم. در این قسمت از مقالات موسسه حقوقی داوری تحکیم غیاث به موضوع انواع سرقت های مسلحانه از جمله سرقت مسلحانه از بانک، سرقت مسلحانه منزل و سرقت مسلحانه وسیله نقلیه پرداخته شده است.
در ماده 267 قانون مجازات اسلامی، سرقت اینگونه بیان شده است: سرقت، در واقع همان عمل ربایش، قاپیدن، برداشتن مالی که متعلق به شخص دیگر است، میباشد که بدون اجازه صاحب و یا متصرف قانونی آن انجام میشود. اگر عمل ربایش در این جرم وجود نداشته باشد عمل ارتکابی سرقت نخواهد بود.
سلاح سرد مانند چاقو، قمه، شمشیر،کارد، پنجه بوکس و یا سلاح گرم مانند تفنگ، اسلحه شکاری، نارنجک و غیره از انواع سلاح هایی هستند که در سرقت مسلحانه ممکن است به کار گرفته شوند. پر یا خالی بودن اسلحه تفاوتی ندارد و تنها حمل آن توسط سارق منجر به تبدیل شدن سرقت به سرقت مسلحانه می شود حتی اگر از آن اسلحه استفاده نشود. البته سنگ و چوب و امثالهم سلاح محسوب نمی شوند.
طبق ماده 651 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هرگاه :
1.سرقت در شب واقع شده باشد.
2.سارقان دو نفر یا بیشتر باشند.
3.یک یا چند نفر حامل سلاح آشکار یا مخفی باشند.
4.از دیوار بالا رفته یا حصار را شکسته یا کلید ساختگی استفاده کرده باشند.
5.به دروغ، خود را مامور دولت معرفی کرده یا در جایی که محل سکونت یا مهیا برای سکونت است سرقت کرده باشد یا در ضمن سرقت، کسی را آزار یا تهدید کرده باشد.
سارق به 5 تا 20 سال حبس و 74 ضربه شلاق محکوم میشود.
براساس ماده 652 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی هرگاه سرقت مقرون به آزار، یا سارق، مسلح باشد به حبس از سه ماه تا 10 سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم میشود و اگر جرمی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات گفته شده به حداکثر مجازات تعیینشده در این ماده محکوم خواهد شد.
موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث از برترین موسسه های داروی شیراز است که در تمامی زمینه های حقوقی و داوری می تواند به شما کمک کند. کافی است با شماره ما تماس بگیرید.
هرگاه دو یا چند نفر با برنامه قبلی اقدام به سرقت مسلحانه از بانکها یا صرافیها یا سرقت مسلحانه از طلا فروشی و به طور کلی به هر محلی که در آن وجوه نقد یا اوراق بهادار یا هر شئ قیمتی وجود دارد، کنند (هر چند فقط یک نفر از آنها مسلح باشد) هر یک از مرتکبان سرقت به حبس ابد و در صورت وقوع قتل به اعدام محکوم خواهد شد.
در صورتی که سرقت یا ربودن مال یا قتل واقع نشده باشد، مجازات هر یک از مرتکبین حبس موقت با اعمال شاقه از 10 تا 15 سال خواهد بود.
ورود اشخاص به منزل دیگران ملزم کسب اجازه از صاحب یا متصرف آن است و اگر کسی در غیاب صاحب خانه وارد منزل دیگری شود و اجازه ورود به منزل نیز نداشته باشد این ورود غیر قانونی بوده و از جنبه کیفری قابل پیگیری است.
طبق قانون مجازات اسلامی، هر کس در منزل یا مسکن دیگری به زور یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و اگر این عمل از سوی دو نفر یا بیشتر انجام شود و دست کم یکی از آنان حامل اسلحه هم نیز باشد سرقت مسلحانه از منزل رخ داده و به حبس از یک تا شش سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
اگر سارق، هنگام سرقت از منزل به هر نحوی موجب آزار افراد داخل خانه شود، به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم میشود و اگر جرحی نیز اتفاق افتاده باشد، علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور محکوم میگردد.
طبق ماده ۷۲۲ از کتاب تعزیرات چنانچه وسیله نقلیه یا پلاک آن سرقت یا مفقود شود صاحب وسیله اعم از مالک یا متصرف پس از اطلاع، مکلف است بلافاصله مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام کند. متخلف به جزای نقدی پانصد هزار تا یک میلیون ریال محکوم می گردد و در خصوص ارتکاب سرقت وسیه نقلیه به تحمل هجده ماه حبس و چهل ضربه شلاق تعزیری محکوم خواهد شد.
کلام آخر
در این مقاله به موضوعات سرقت از بانک، سرقت طلا فورشی و صرافی، سرقت از منزل و سرقت وسایل نقلیه پرداخته شد. اگر شما نیز درگیر هر کدام از این موضوعات هستید موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث از برترین موسسه های داوری شیراز، با چندین سال تجربه و وکلای خبره در خدمت شماست. کافی است برای دریافت مشاوره و اخذ وکیل مربوطه در زمینه های حقوقی و داوری با ما تماس بگیرید.
بیشتر بدانید: