در جهان امروز حقوق، به سمت روشهای حل وفصل اختلاف جدید و سریعتر در حرکت بوده و به ناگزیر روشهای جایگزین ارجاع اختلاف به محاکم قضایی و دادگاهها شده و روزبه روز از محبوبیت بیشتری برخوردار میشوند.
یکی از این روشها که قصد داریم به ان اشاره کنیم شیوه داوری است. در شیوه داوری، طرفین اختلاف، موضوع مورد اختلاف خود را طی یک قرارداد به شخص ثالث مورد توافق ارائه کرده و شخص ثالث در مقام داور به اختلاف رسیدگی و رای صادر میکند.
رای صادر شده توسط داور نیز برای طرفین اختلاف لازمالاجرا است.در واقع شیوه حل اختلاف از طریق داوری هم مانند شیوه قضایی الزامآور است.
سرعتعمل بسیار بالا، هزینههای معمولا کمتر، رضایت بیشتر طرفین اختلاف از نتیجه رسیدگی، آزادی عمل بیشتر طرفین اختلاف در تعیین داور و قانون حاکم و… از مزایای داوری هستند که در واقع بسیاری از افراد را به سمت استفاده از داوری و همچنین ثبت موسسه داوری سوق میدهد..
لازم به ذکر است که انتخاب داور میتواند به شکل موردی یا سازمانی باشد .منظور از داوری موردی انتخاب یک شخص حقیقی به عنوان داور توسط طرفین اختلاف است. داوری سازمانی نیز به این صورت است که طرفین اختلاف، موضوع را به یک سازمان داوری ارجاع میدهند و آن سازمان یک داور خاص را برای اختلاف معین میکند.
-موسسه داوری-
موسسه داوری در حوزه داوری سازمانی و موردی خدمات متنوعی ارائه میکند. خدمات مشاوره حقوقی، تنظیم قرارداد از رایجترین این خدمات هستند. با این حال، مهمترین خدمات آنها حل اختلاف از طریق ارجاع به داور متخصص در حوزه اختلاف است. موسسه داوری با مطالعه پرونده، داوری را برای صدور رای انتخاب میکند که بیشترین آشنایی را با موضوع داشته باشد.
گاهی ممکن است شما باشریک تجاری و همکار و پرسنل و... به اختلاف بر بخورد ویا با همسایگان خود دچار اختلاف نظر و دیدگاه شوید. یکی از راه ها، مراجعه به دادگاه و تقدیم شکایت و دادخواست و... می باشد اما به تبع، این راه پر هزینه و وقت گیرمی باشد.
اما یک راه حل دیگر نیز برای حل اختلاف وجود دارد و آن داوری توسط موسسه رسمی داوری می باشد. بدین معنا که شما و فردی که با وی دارای اختلاف هستید سراغ شخص ثالثی می روید که بین شما حکمیت و به قول قدیمی ها ریش سفیدی کند و با این تفاوت که این شخص سوم مثل یک قاضی دارای دانش حقوقی و قضایی می باشد و انگار که به یک دادگاه خصوصی مراجعه کرده اید.
موضوع داوری و حل اختلافات از مسیر حکمیت موضوعی است که سابقه طولانی داشته و تقریبا در تمام جوامع مردم بر آن بوده اند که خارج از حیطه نظام قضایی به حل مشکلات خویش اقدام کنند و امروزه نیز در عرصه داخلی و بین المللی ، داوری حلال بسیاری از اختلافات جزیی و کلی می باشد.
ثبت شرکتها و موسسات تجاری و غیرتجاری، امری تخصصی و حساس است. عدم رعایت نکات حقوقی در این مسیر، میتواند سبب طولانی شدن فرآیند ثبت موسسه و همچنین افزایش چشمگیر هزینهها شود. به همین خاطر همواره توصیه میشود که از راهنمایی مشاوران حقوقی استفاده کنید. برای اطلاع از سابقه داوری موسس پیشنهاد میکنیم متن درباره ی ما را مطالعه کنید.راه های ارتباطی با مشاوران حقوقی موسسه داوری و حقوقی تحکیم غیاث را کاملا برایتان شرح داده ایم.