در این بخش از مقالات حقوقی تحکیم غیاث سعی داریم شما را با مفاهیم و دغدغه های پر تکرار مردم در بخش دعاوی ثبتی آشنا و به کمک تجربیات وکلای خبره دعاوی ثبتی تحکیم غیاث، راهکارهای بهینه ای را در اختیارتان قرار دهیم.
موارد مشابه:
دعاوی ملکی و ثبتی
انواع دعاوی ثبتی
دعاوی ثبتی
همراه عزیز همانطور که میدانید اعتبار یک ملک یا زمین یا هر دارایی منقول یا غیر منقول ، به سند و شناسنامه ی مالکیت آن است. در تمام دعاوی تنها راه دفاع ارائه ی ادله مشخص و مستند است. ثبت اسناد ابتدائی ترین مرحله ثبتی است و پس از آن اقداماتی نظیر افراز، تفکیک و انتقال رسمی انجام میشود. تا کنون سعی بر تفکیک سهم خود از ملک شریکی داشته اید؟ ایا تلاش کرده اید یک سند رسمی را باطل کنید یا سعی کنید اعتراضات خود را درمورد ثبت یک ملک به گوش قاضی برسانید؟ در این مقاله شما را با راهکار های این مشکلات اشنا خواهیم کرد.
به علت اینکه اکثر موضوعات ثبتی درخصوص املاک می باشد، کارشناسان حقوقی به اشتباه دعاوی ملکی و دعاوی ثبتی را مترادف هم قرار میدهند. در حالی که دعاوی ثبتی در خصوص عملیات ثبت هر سندی ممکن است مطرح شود. بطور کلی منظور از دعاوی ثبتی، اختلافاتی است که در جریان ثبت املاک، تنظیم و اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا بوجود میآید.
به طور کلی دعاوی ثبتی به 3 دسته تقسیم میشوند :
درخواست متقاضیان مبنی بر ابطال اسناد رسمی پس از ثبت و رسیدگی در دادگاه، برای اقدام به دفتر ثبت اسناد و املاک ارجاع داده میشود.
4 مرحله ی اصلی باطل کردن سند رسمی املاک مشاع
منظور از دعاوی إفراز ملک ، شراکت ۲ نفر در یک مال غیر منقول و اختلاف آنها در جدا کردن سهم خود از شریک است.
اگر ملکی که دارای سند رسمی است در دفتر املاک ثبت کرده باشیم و جریان ثبتی آن خاتمه یافته است، به اداره ی ثبت برای افراز ملک رجوع می کنیم .
اگر قسمتی از یک ملک مشاع دارای سند رسمی است و ثبت شده است اما نسبت به قسمت دیگر آن هیچ ثبتی صورت نگرفته است ،دعوای افراز این ملک باید در دادگاه اقامه شود .
زمانی که مالک، چندین بار مال خود را به اشخاصی با سند رسمی یا عادی واگذار نماید و معامله ای با سند انجام دهد. به عبارتی مالک، ملک یا مالی را بیش از یکبار به افراد مختلف بفروشد ، معامله معارض است و خریدار نیز مال غیر را خریده است.
خریداران ملک معارض، اگر هر دو با سند عادی معامله را انجام داده باشند، باید به تاریخ معاملهی ملک توجه کنند و تاریخ هر کدام زودتر باشد، مالک شناخته میشود.
طبق ماده ۱۱۷۷ از قانون ثبت اسناد: «هر كس به موجب سند رسمى یا عادى، نسبت به عین یا منفعت مالى (اعم از منقول یا غیرمنقول) حقى به شخص یا اشخاص داده و بعد نسبت به همان عین یا منفعت، به موجب سند رسمى معامله یا تعهدى معارض با حق مزبور بنماید، به حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال محكوم خواهد شد.»
الف) در املاک قولنامه ای :
۱ – کپی از سند مالکیت ملک ۲ – قولنامه یا قولنامه هایی که متقاصی را به مالک اولیه ارتباط میدهد
ب ) در املاک دارای سند مشاعی :
۱ – سند مشاعی متقاضی ۲ – در صورتی که سند مالکیت به نام شخص متقاضی نباشد ارائه وکالت نامه های مربوطه.
با مراجعه به یکی از مهندسین نقشه کش نظام مهندسی یا کارشناسان رسمی نقشه کشی دادگستری، نسبت به تهیه نقشه با مختصات UTM اقدم کنید.
پس از انجام مراحل فوق فرم درخواست پذیرش را ( در سایت www.sabtemelk.ir ) تکمیل و شماره ورود به سامانه را دریافت نمائید.
با استفاده از کد ملی متقاضی و شماره ای که در مرحله قبل دریافت نموده اید ، به کامل کردن درخواست ترتیب اثر دهید.
پس از تکمیل درخواست پرینتی از آن تهیه و با مدارکی که در مرحله سوم ذکر شده به واحد ثبتی از طریق پست سفارشی ارسال و کد رهگیری ۲۰ رقمی از دفتر پستی دریافت نمایید.
مجددا به سامانه وارد شوید و شماره رهگیری ۲۰ رقمی دریافتی از دفتر پستی را وارد کنید.
به پایان بردن ثبت تقاضا و دریافت شماره پرونده .
با وجود ثبت رسمی املاک و دریافت اسناد معتبر و قانونی باز هم اخلافات فراوانی در زمینه ثبت املاک و اسناد بوجود میآید. در صورت بروز این اختلافات، باید با اعتراض به دادگاه درخواست خود را پیگیری نماییم. در صورت تمایل برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله اعتراضات ثبتی مراجعه کنید.
و در پایان
ضمن تشکر از شما عزیزان که تا انتهای مقاله با ما بودید.، باید متذکر شویم که پرونده های ثبتی از دعاوی پیچیده و تخصصی میباشد. در این مقاله به بررسی ثبت ملک مورد نظر به صورت رسمی، ابطال سند رسمی، مشخص کردن حق خود از یک ملک و سایر مشکلات ثبتی پرداختیم. اگر شما نیز با این مشکلات حقوقی مواجه هستید، موسسه داوری تحکیم غیاث با وکلای مجرب در خدمت شماست. با تماس با موسسه میتوانید علاوه بر دریافت مشاوره از تجارب وکلای ما استفاده کنید.
درصورت تمایل و مفید بودن مطالب میتوانید مقاله را با دوستان خود به اشتراک گذاشته و با دنبال کردن ما در فضای مجازی، اطلاعات بروز حقوقی را دریافت نمایید.
مقالات مرتبط