در این مقاله تحکیم غیاث با مسئله دعاوی تعزیراتی و دعاوی اسناد تجاری و جزییات قانونی آن آشنا خواهید شد و در مورد مسائلی چون دعاوی تعزیراتی، نحوه صدور رای، اتخاذ وکیل در این مورد و به طور کلی درباره دعاوی اسناد تجاری در خدمت شما هستیم. باما باشید.
موارد مشابه:
مشاهده ی رای تعزیراتی حکومتی
واخواهی در تعزیرات
نحوه اعتراض به رای تعزیراتی حکومتی
اسناد تجاری و دعاوی اسناد تجاری
در نظام دادرسی کشور ، علی رغم وجود محاکم دادگستری و صلاحیت آنها در رسیدگی به دعاوی، رسیدگی به برخی موضوعات در صلاحیت سازمان هایی خارج از قوه قضائیه قرار دارد.ازجمله این نهادها سازمان تعزیرات حکومتی است. دادرسی در تعزیرات حکومتی از ویژگی های خاصی برخوردار است که از جمله تمایز آن از دادرسی های کیفری قضایی از یک سو و تمایز آن از دادرسی دیگر نهادهای شبه قضایی از دیگر سو است،به نحوی که دادرسی های شعب تعزیرات حکومتی را دارای ویژگی های منحصر به فردی می نماید که می توان آن را مابین دادرسی های کیفری و اداری دانست.
در این مقاله سعی نموده ایم با ارائه مطالب زیر:
۱- نحوه رسیدگی به شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی .
۲- اعتراض به رای تعزیرات حکومتی .
۳- واخواهی از رای غیابی تعزیرات .
۴- اعاده دادرسی از آراء تعزیرات .
۵- اعتراض در دیوان عدالت اداری .
پاسخگوی برخی سوالات شما عزیزان باشیم .
_مقاله اسناد تجاری و دعاوی اسناد تجاری_
یکی از معضلات و مشکلات جامعه این مورد است که بعضی از صاحبان مشاغل بنا به دلایل گوناگون اعم از کسب سود بیشتر و … اقداماتی را انجام می دهند که موجب ورود ضرر به افراد و در نهایت به جامعه می گردد. این گونه تخلفات در جامعه و در بازار بسیار مشاهده می گردد، که اساس دعاوی تعزیراتی نیز همین تخلفات هستند. جهت جلوگیری از ورود ضرر به افراد جامعه، قانونگذار، مرجعی را بنام «سازمان تعزیرات حکومتی» بنا نموده است تا مرجع تظلم خواهی عموم جامعه و طرح دعاوی تعزیراتی و دعاوی تجاری در صورت بروز تخلفات از سوی صاحبان حرف و مشاغل باشد.
سازمان تعزیرات حکومتی یک مرجع اختصاصی برای طرح دعاوی تعزیراتی می باشد که صلاحیت رسیدگی به تخلفات تعزیراتی، تخلفات حکومتی، تخلفات صنفی و … را دارد و به نوعی ضمانت اجرایی در جهت جلوگیری از تخلفات می باشد.
صلاحیت شعب تعزیرات حکومتی به عنوان یکی از مراجع شبه قضایی به موجب قوانین و مقررات مشخص شده است و در شعب تعزیرات حکومتی صلاحیت رسیدگی به تخلفاتی را دارند که به طور صریح در قوانین مختلف برای آنها پیش بینی شده است.
شعب بدوی در تعزیرات حکومتی مشتمل بر شعبه بدوی تعزیرات حکومتی،هیات بدوی و شعب ویژه قاچاق کالا و ارز می باشد.
شعب بدوی به منظور رسیدگی و صدور رای راجع به تخلفات در صلاحیت سازمان حکومتی در استان ها و شهرستان ها تشکیل شده اند .
در پاسخ باید گفت در رسیدگی های شعب تعزیرات حکومتی امکان جلب متهم وجود ندارد .این موضوع به صراحت در ماده 28 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی اشاره شده است .پس از احضار متهم تعزیرات می توانند پس از تفهیم اتهام قرار تامین کیفری صادر نمایند.
البته قابل ذکر است که شعب تعزیرات اختیار بازداشت متهم را ندارند.
متهم می تواند وکسل داشته باشد که این حقوق وی به حساب می آید..مقررات تعزیرات در این خصوص ساکت است اما طبق اصل 35 قانون اساسی: "افراد در همه دادگاه ها حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند."پس از تفهیم اتهام و بررسی موضوع شکایت و انجام تحقیقات شعبه تعزیرات اقدام به صدور رای می نماید.
طبق ماده 28 آیین نامه تعزیرات:
"چنانچه متهم پس از اخطار از ناحیه شعبه رسیدگی کننده ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه در وقت مقرر حضور نیابد یا لایحه ای ارسال ندارد ، غیابا درباره وی رسیدگی خواهد شد."
تعریف واخواهی :
واخواهی در واقع استمرار رسیدگی جهت فراهم نمودن زمینه برای تحقق دادرسی می باشد.بنابراین واخواهی فاقد جنبه انتقالی بوده و مرجع مورد نظر جهت رسیدگی به آن همان شعبه ای است که رای غیابی را صادر کرده است.
در آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی جهت واخواهی مهلتی مقرر نشده است.اما استناد از ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری ، آراء صادره از شعب تعزیرات ظرف مهلت 20 روز و یا 2 ماه از تاریخ ابلاغ قابلیت واخواهی دارد.
طبق ماده ۲۲ آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی:
"آراء شعب در مواردی که مجازات مقرر در قانون بیش از دو میلیون ریال باشد قابل تجدیدنظرخواهی است."
بنابراین ملاک تجدیدنظرخواهی در تعزیرات، مجازات مقرر در قانون می باشد نه مجازات مورد حکم.
طبق این ماده اشخاص ذیل حق اعتراض دارند:
۱-شاکی خصوصی پرونده در صورت برائت متهم.
۲-اعضای کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات در استان و شهرستان مربوطه.
۳-روسای سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت.
۴-محکوم علیه.
تجدیدنظرخواهی از آراء شعب تعزیرات باید در مهلت مقرر قانونی انجام شود.مهلت تجدیدنظرخواهی طبق ماده ۲۴ آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی 10 روز از تاریخ ابلاغ برای محکوم علیه و شاکی و نسبت به سایر اشخاص تا 3 ماه پس از تاریخ صدور حکم می باشد.
با توجه به این ماده درخصوص متهم و شاکی باید حکم صادره به آنها ابلاغ شده باشد .محاسبه مهلت تجدیدنظرخواهی از زمان ابلاغ می باشد.اما درخصوص سایر اشخاص نیازی به ابلاغ نیست و مهلت مشخص شده از تاریخ صدور حکم محاسبه می شود.
طبق قانون تعزیرات این اختیار به محکوم علیه داده شده که از حق تجدیدنظرخواهی خود صرفنظر کنند .در این صورت مشمول تخفیف می گردد.تخفیف مقرر تا یک چهارم مجازات تعیین شده می باشد.
یکی از روش های فوق العاده اعتراض به آرای قطعی اعاده دادرسی می باشد.اعاده دادرسی نسبت به آراء قطعی شعب تعزیرات پیش بینی نشده است.اما در تبصره ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات اعاده دادرسی پذیرفته شده است.طبق این ماده : " هرگاه محکوم علیه و یا روسای سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت آراء قطعی شعب تعزیرات را خلاف قانون بدانند می توانند با ذکر دلیل تقاضای رسیدگی مجدد نمایند.چنانچه وزیر دادگستری تقاضا را وارد تشخیص دهند و یا روسا رای را غیر قانونی بداند پرونده را جهت رسیدگی به شعبه عالی تجدیدنظر ارجاع خواهد داد.
اشخاصی که حق اعاده دادرسی دارند عبارتند از:
۱-محکوم علیه
۲-روسای سازمان تعزیرات حکومتی
۳-سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان
دعاوی تعزیرات پیچیدگی های خاص خود را داشته به طوری که تمامی وکلا قادر به انجام آن نیستند. چراکه وکالت دعاوی تعزیرات مستلزم داشتن تجربه و دانش حقوقی در این زمینه می باشد. وکیل دعاوی تعزیرات می بایست به تمامی قوانین و مقرات تعزیرات و قوانین خاص آن و قانون آئین دادرسی کیفری و قانون مجازات اشراف و تسلط کامل داشته باشد.بنابراین درصورت داشتن مشکل تعزیراتی حتما به وکیل متخصص در این زمینه مراجعه نمایید تا بتوانید به نتیجه مطلوب خود دست یابید.
وکلای تحکیم غیاث در دپارتمان دعاوی تعزیرات نیز سعی نموده از وکلای متخصص و با تجربه که همگی سابقه وکالت در دعاوی تعزیرات را دارا می باشند استفاده نماید. جهت بهره مندی از خدمات حقوقی تخصصی در زمینه دعاوی تعزیرات با موسسه تماس حاصل فرمائید.
از مصادیق تخلفات سازمان تعزیرات تخلفاتی اعم از گرانفروشی، احتکار، عدم درج قیمت، نداشتن پروانه، اجرا نکردن تعهدات وارد کنندگان و تولید کنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی و … اشاره نمود. متاسفانه این تخلفات در زمره مواردی هستند که به کرات در جامعه ما به چشم می خورند و اکثر مردم به نوعی با آن سر و کار دارند..
مطابق با ماده ۴۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه ای، قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارزی که مجازات آن حبس یا ممنوعیت از خدمات دولتی باشد، در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است. به جز این موارد، سایر پرونده های قاچاق کالا و ارز، تخلف محسوب شده و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است..
در ارتباط با تمامی تخلفات صنفی که رخ می دهد، مجازات هایی متناسب با تخلفات ، پیش بینی شده است که ضمانت اجرای این تخلفات محسوب می شوند. گاهی اوقات ممکن است تخلفاتی رخ دهد که صدمات جبران ناپذیری را به جامعه و افراد وارد نماید مانند تخلفات بهداشتی و یا دارویی در اینصورت قانونگذار به نحو سختگیرانه تری نسبت به این قبیل جرائم برخورد می نماید. هم چنین آیین نامه ها و قوانین خاصی را در این خصوص وضع می نماید.
.1مراجعه به نشانی tazirat135.ir
2.شکواییه یا ثبت گزارش مردمی
3.انتخاب شهر یا استان مورد نظر
4.اعلام عنوان شکایت و شرح آن
5.وارد کردن مشخصات شاکی و متهم
6.بارگزاری مدارک و پیوست ها
7.ارائه کد رهگیری به شاکی جهت پیگیری شکایت
سخن نهایی
دعاوی تعزیرات یکی از مباحث مهم در اصناف و مشاغل است که متاسفانه در جامعه ما زیاد به چشم می خورد. از مصادیق دعاوی تعزیرات گرانفروشی های متعدد به بهانه سودجویی افراد بوده که البته در قانون آیین دادرسی مواد و تبصره های متعدی را به آن اختصاص داده اند. ما نیز در این مقاله با معرفی سازمان تعزیرات و دعاوی تعزیرات حکومتی به بررسی جزییات قوانین آیین دادرسی و حتی مراحل ثبت شکایت پرداختیم.امیدواریم که از این مطالب نیز استفاده لازم را برده باشد.
برای حمایت از تیم تحکیم غیاث این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. آیا شما نیز تجربه ای در مورد این مبحث داشته اید؟ با ما در میان بگذارید. ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.
از دیگر مقالات سایت بازدید کنید: