• خانه
  • موسسه حقوقی
  • حقوق مرد در طلاق

حقوق مرد در طلاق

  • 1811
  • 2022-03-02 18:24:28

حقوق مرد در طلاق

احکام طلاق در کشور ایران بر پایه دین اسلام است. بر اساس ماده 1133 قانون مدنی حقوق مرد در طلاق بدون داشتن هیچ عذر موجهی به رسمیت شناخته‌ شده و اراده و اختیار طلاق با مرد است. با موسسه داروی تحکیم غیاث اطلاعات و دانش حقوقی خود را بالا ببرید.

 

 

طلاق چیست؟

طلاق یکی از راه های پایان زندگی زوجین است. در حقیقت طلاق در ازدواج دائم صورت می‌گیرد. درخواست طلاق می‌تواند از طرف مرد، زن، یا توافقی باشد. طلاق به معنی رها شدن است. هر ازدواجی ممکن است به پایان راه خود برسد و نهاد طلاق، پیش بینی شده تا زوجین به صورت شرعی و قانونی به زندگی خود پایان بدهند.

 

 حق طلاق چیست؟

حق طلاق در قانون مدنی 1133 در دست مرد است، اما می‌تواند حق طلاق را به همسر خود یا شخص دیگری وکالت دهد. در مقاله وکالت طلاق از موسسه حقوقی داوری تحکیم غیاث در مورد این موضوع مفصل صحبت شده است.

 

 

انواع طلاق بر اساس درخواست کننده طلاق
 

1. طلاق از طرف مرد
 

2. طلاق از طرف زن
 

3. طلاق توافقی
 

4. طلاق خلع

 

مقاله طلاق و انواع آن

 

طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد در قانون مدنی گذشته به عنوان یکی از حقوق مرد محسوب می‌شد. یک مرد می‌توانست در هرزمانی که بخواهد زن خود را طلاق بدهد. اما در ماده 133 قانون مدنی به این نکته اشاره‌ شده است که مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر درخواست طلاق همسر خود را بنماید

 

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن از طریق دو روش ممکن است. داشتن حق طلاق از طرف زن و دیگری با شرایط عسر و حرج از دادگاه حق طلاق بگیرد.

 

طلاق توافقی

طلاقی ست که با توافق زوجین برای پایان دادن به زندگی مشترک صورت می‌گیرد، با آن حال باید شرایط قانونی را رعایت کنند و عدم سازش یکدیگر را به دادگاه اعلام نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد این نوع طلاق میتوانید به مقاله طلاق توافقی مراجعه کنید.

 

طلاق خلع

طلاقی ست یک طرفه چه از طرف مرد چه از طرف زن، طرفین باید داور را در زمان تعیین شده به دادگاه معرفی کنند.

 

حق طلاق مرد

یک مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون همسر خود را بدون هیچ دلیلی طلاق دهد، برای انجام این کار باید به دادگاه‌های مربوطه رجوع کند. اما زن در موارد مشخص‌ شده می‌تواند طلاق بگیرد.

 

معایب طلاق به درخواست مرد

طلاقی که از طرف مرد درخواست داده می‌شود طلاق رجعی نامیده می‌شود. به این دلیل که تمامی حق و حقوق زن را مرد باید پرداخت کند، مردان کمتری به سراغ درخواست طلاق می‌روند.

 

معایب طلاق به درخواست زن

یکی از پراهمیت‌ترین پرونده‌های خانوادگی ارائه درخواست طلاق از طرف زن هست که زن با داشتن دلیل موجه می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق داشته باشد. از معایب طلاق به درخواست زن نصف شدن اموالی ست که قرار است به او برسد.

 

مدت زمان بررسی پرونده طلاق

برای پرونده‌های خانواده دادگاه نمی‌توان زمان دقیق پیش بینی کرد، اما پرونده‌های خانواده به نسبت سایر پرونده‌ها سریع‌تر بررسی می‌شوند. پرونده طلاق در سه مرحله بدوی، تجدیدنظر و فرجام‌خواهی است و نزدیک به یک سال طول می‌کشد.

 

طلاق و مهریه

برطبق قانون طلاق و مهریه از حقوق زن به محض وقوع نکاح است و می‌تواند آن را از همسر خود مطالبه کند. مقدار مشخص شده مهریه در ازدواج به طرفین بستگی دارد، تعیین مهریه از الزامات ازدواج و عدم تعیین مقدار آن موجب ابطال ازدواج می‌شود. پرداخت مهریه به توافق طرفین بستگی دارد.

 

قانون جدید طلاق و مهریه

برای دفاع از حقوق طرفین، طلاق و مهریه در قرارداد را به‌ گونه‌ای تنظیم می‌کنند که طرفین دچار مشکل نشده و به حق خود برسند. مهریه یک زن باید ارزش مالی داشته باشد مثل طلا، سکه و پول. در قانون جدید طلاق و مهریه می‌توان به این اشاره کرد درصورتی‌که مرد اموالی داشته باشد زن می‌تواند همه ی آن را توقیف کند.

 

مطالبه مهریه

در مطالبه مهریه فعلاً 110 سکه قابل اجراست، اما برای تعداد بیشتر باید مال و اموال به دادگاه معرفی شود. بنابراین برای کسانی که مال و اموال ندارند باید چاره ای بیندیشند و وکیل از نتیجه احتمالی، موکل خود را در برای اقساطی کردن مهریه در جریان قرار دهد.

 

 طلاق یا مهریه

با نگاهی عاقلانه به این موضوع باید بگوییم اگر مهریه وجود نداشته باشد بسیاری از مردان به راحتی می‌توانند همسران خود را طلاق دهند و این کار مخرب خانواده است.

 

بخشیدن مهریه در قبال حق طلاق

بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق از مطمئن ترین روش های دریافت طلاق می‌باشد. در این روش با داشتن اطلاعات کافی و دقیق مرد به زن حق طلاق محضری داده و زن هم مهریه خود را می‌بخشد. برای انجام این کار زوجین باید به دفترثبت اسناد مراجعه کرده درصورتی‌ که این اقدام غیر محضری انجام شود فاقد اعتبار خواهد بود.

 

طلاق و مهریه به زن تعلق می‌گیرد؟

 بر طبق قانون طلاق و مهریه از حقوق زن هست و می‌تواند به تملک زن درآید و آن را از همسر خود مطالبه کند. بعد از نکاح، اگر زنی حق طلاق داشته باشد جدا از حق طلاق می‌تواند مهریه را بر اساس اختیارات درج شده در وکالت نامه از سوی شوهر وصول نماید. درصورتی ‌که زن به همسر خود خیانت کرده باشد مهریه زن پابرجاست و می تواند آن را مطالبه نماید.

 

در چه صورت مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟

با وقوع نکاح بین زوجین، زن مالک مهریه است و به آن تملک دارد اما مواردی وجود دارد که باعث می‌شود مهریه به زن تعلق نگیرد.

1. به موجب ماده 1088 زوجین می‌توانند مهریه را بعد از نکاح دائم تعیین کنند. اگر یکی از زوجین قبل از تعیین مهریه و قبل از نزدیکی بمیرد مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد.

2. به موجب ماده 1098 مدنی در صورت عقد نکاح چه دائم چه موقت درصورتی ‌که نزدیکی رخ نداده باشد، مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد و اگر مهریه را گرفته باشد شوهر می‌تواند آن را استرداد کند.

3. اگر قبل از نزدیکی زوجین همسر خود را طلاق دهد نصف مهریه شامل زن می‌شود و اگر شوهر بیش از آن را داده باشد می‌تواند آن را استرداد نماید.

 

بهترین وکیل شیراز

برای انتخاب بهترین وکیل شیراز نباید به زن یا مرد، پیر یا جوان بودن آن توجه کنید. یک وکیل خوب باید صادق، راستگو و وجدان کاری بالا داشته باشد. برای شناختن یک وکیل خوب باید موفقیت او را در پرونده های مختلف در نظر داشته باشیم.

 

ویژگی بهترین وکیل شیراز

بهترین وکیل کسی ست که بتواند سریع‌ترین و کوتاه‌ ترین راه را برای موکلش پیدا کند. از مهم‌ترین ویژگی یک وکیل خوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 

1. قضاوت
 

2. مهارت ارتباطی خوب
 

3. مهارت تحلیلی
 

4. مهارت تحقیق
 

5. خلاقیت

 

کلام آخر 

طلاق به معنی پایان زندگی و جدا شدن از یکدیگر است و زمانی اتفاق می افتد که استحکام خانواده و رابطه زناشویی از بین رود.  قانون هنگام طلاق حقوقی را برای هر یک از زن و مرد در نظر گرفته که در این مقاله درمورد حقوق مرد در طلاق صحبت کردیم. اگر در این زمینه یا هر زمینه حقوقی دیگری نیاز به وکیل دارید میتوانید با موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث تماس بگیرید.

phone 09170536465