• خانه
  • موسسه حقوقی
  • طلاق توافقی

طلاق توافقی

  • 693
  • 2022-01-17 11:41:05

طلاق توافقی

طلاق یک امر ناخوشایند برای خانواده ها است اما گاهی تنها راه نجات اعضای یک خانواده میباشد. طلاق توافقی یکی از راه ها برای داشتن یک طلاق آسان است که با وجود یک وکیل برای طلاق توافقی خبره در این زمینه میتوان مراحل قانونی آن را طی کرد.  موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث در این مقاله درمورد اینکه طلاق توافقی چیست، چه مراحلی دارد  و هر چیزی که برای داشتن یک طلاق آسان لازم است را برای شما مطرح کرده است. 

 

 

مقالات بیشتر:

حضانت فرزند

طلاق و انواع آن

 

 

 

طلاق توافقی چیست ؟

زمانی که زن و شوهر هنگام جدایی، بر سر موضوعاتی مثل مهریه، اجرت المثل، حضانت فرزند، نفقه، مسائل مالی و غیر مالی، توافق کنند بحث طلاق توافقی مطرح میشود. طلاق توافقی از راحت ترین انوع طلاق است که در کمترین زمان ممکمن صورت میگیرد.

 

 

مراحل طلاق توافقی

در قانون حمایت از خانواده، طلاق توافقی، دارای قواعد ویژه ای است  که آن را از سایر انواع طلاق مجزا می کند.  با توجه به اینکه طلاق توافقی نیاز به داور ندارد. میتوان مراحل طلاق توافقی را به صورت های زیر بیان کرد:

 

 

مراجعه به مراکز مشاوره خانواده

افراد برای طلاق توافقی ابتدا  باید در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و پس از مشخص کردن وقت مشاوره به مرکز غربالگری مراجعه کنند. حداقل تعداد جلسات مشاوره زوجین 5 جلسه می باشد. اگر به تشخیص روانشناس زوجین قادر به ادامه زندگی مشترک نباشند، گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می­کند.

 

 

 ثبت دادخواست

پس از اینکه مشاور، گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کرد زوجین یا وکیل آنها  باید با داشتن مدارک لازم به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. دادخواست طلاق توافقی برای دادگاه ارسال گردیده و به یکی از شعب قضایی فرستاده میشود.

 

 

 

 رسیدگی و صدور رای 

زمان رسیدگی به پرونده و جلسه دادگاه پس از وصول درخواست به شعبه قضایی مربوطه مشخص میگردد. قاضی در این جلسه بعد از بررسی نظر مشاور و توافقات طرفین گواهی عدم سازش یا رای طلاق توافقی را صادر میکند.

 

 

حضور در دفترخانه طلاق 

بعد از صدور گواهی عدم سازش یا رای طلاق توافقی توسط دادگاه، زوجین باید ظرف مدت سه ماه گواهی را به دفتر ثبت طلاق برده و صیغه طلاق برای آنها جاری شود. به دلیل اینکه این طلاق با توافق زوجین انجام شده حق فرجام خواهی و تجدید نظر خواهی از آنها گرفته می­شود. در صورت اینکه یکی از طرفین در دفترخانه حضور نداشته باشند طلاق انجام نمی­شود.

 

 

مدارک لازم برای طلاق توافقی

مدارکی که برای طلاق توافقی لازم است شامل عقدنامه، شناسنامه و کارت ملی طرفین، سند ازدواج  است. اگر هر کدام از زوجین وکیل داشته باشند نیازی به حضور طرفی که وکیل دارد نیست.

 

 

هزینه طلاق توافقی

شامل مواردی مانند: هزینه مشاور، هزینه دادخواست، هزینه آزمایش بارداری، هزینه محضر و هزینه وکیل می­باشد. هزینه دادرسی در طلاق توافقی به دلیل اینکه دادخواست از سوی دو نفر ارسال میشود هزینه دادرسی نیز بین آنها تقسیم خواهد شد.

 

 

مدت زمان انجام طلاق توافقی

این مدت زمان شامل رمانی که برای ثبت دادخواست، تعیین شعبه قضایی، مراجعه به شعبه و مدت زمان صدور گواهی عدم سازش است که حدودو 3 الی 4 ماه طول میکشد. این زمان برای دادگاه های تهران در نظر گرفته شده و ممکن است در شهر های دیگر متفاوت باشد. در بعضی شهرها ممکن است این زمان به چند هفته نیز برسد. بصورت کلی میتوان گفت طلاق توافقی از بین انواع طلاق مدت زمان کمتری را صرف می­کند.

 

 

مزایای حضور وکیل در انجام مراحل طلاق توافقی

 

1. تمامی مراحل توسط وکیل طلاق توافقی که به تمامی روند دادرسی آشنا است در کمترین مدت زمان ممکن انجام می­شود.

2. نیاز به حضور زوجین در مراحل دادرسی نیست و از تنش و اختلافات آنها در ملاقات جلوگیری میشود.

3. دادخواست طلاق توافقی که مهم ترین مراحل روند دادگاه است توسط وکیل طلاق توافقی تنظیم می­شود. اگر دادخواست توسط فردی اشتباه تنظیم شده باشد آثار حقوقی خواهد داشت.

7. هرچند وجود وکیل برای طلاق توافقی حق الوکاله در بر دارد اما ولی از بسیاری هزینه های بی مورد پرهیز می شود.

 

 

کلام آخر

با توجه به مطالب گفته شده، وجود وکیل برای طلاق توافقی برای داشتن یک طلاق آسان و دیگر زمینه های حقوقی یک انتخاب فوق العاده میباشد. موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث با داشتن وکلای باتجربه و ماهر در همه زمینه های حقوقی در خدمت شماست. برای دریافت مشاوره با بهترین وکیل شیراز می توانید با شماره گفته شده تماس بگیرید.

 

phone 09170536465