همانطور که میدانید هنگام بروز اختلاف بین زوجین امر طلاق صورت میگیرد اما اینکه حضانت فرزندان بعد از طلاق برعهده چه کسی گذاشته میشود، مساله ای است که در این قسمت از مقالات موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث به آن میپردازیم.
حق حضانت فرزند
حضانت فرزند پسر
حضانت فرزند دختر
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق
موسسه داوری شیراز
حضانت به معنای سرپرستی و نگهداری از طفلی که پدر و مادرش جدا از هم زندگی می کنند. در قانون، حق حضانت فرزند چه دختر باشد چه پسر تا هفت سالگی برعهده مادر است. همچنین حضانت فرزند دختر از 7 تا 9 سالگی و حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی بر عهده پدر میباشد. و از سن بلوغ به بعد فرزند مختار است که با پدر یا با مادر زندگی کند.
الف) اگر مادر که حضانت فرزند دختر یا حضانت فرزند پسر را برعهده دارد، ازدواج مجدد کند، حق حضانت فرزند از مادر سلب خواهد شد و به پدر منتقل می شود اما اگر پدر فوت کرده باشد، حضانت کماکان برعهده مادر خواهد بود.
ب) اگر هر یک از پدر و مادر فوت کنند، حضانت فرزند دختر یا حضانت فرزند پسر به پدر یا مادری که در قید حیات هستند منتقل خواهد شد.
ج) اگر شخص اعتیاد زیانآور به مواد مخدر یا الکل، مشهور به فحشاء، مبتلا به بیماری روانی، تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف داشته باشد از وی سلب حضانت می شود.
بیشتر بخوانید:
قبل از طلاق حضانت فرزند به عهده ی هر دوی والدین است، اما همانطور که قبلاً گفته شد، حضانت فرزند دختر بعد از طلاق و حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا سن هفت سالگی با مادر و سپس با پدر است.
همان طور که از نام این نوع طلاق معلوم است تمامی مسائل فی مابین زوجین در این نوع طلاق قابل مذاکره است، اما این به این معنا نیست که حضانت فرزند پسر یا حضانت فرزند دختر کلا به پدر و یا مادر داده شود.
1) سند طلاق
2) اصل شناسنامه
3) کپی کارت ملی
4) در صورتیکه طلاق از نوع طلاق توافقی باشد، ارائه نسخه ای از توافقات زوجین الزامی می باشد.
از بین موسسات داوری شیراز با انتخاب موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث می توانید به راحتی مراحل کار حضانت را دنبال کنید
شخصی که حضانت فرزند با اوست، حق ندارد از ملاقات فرزند با طرف مقابل جلوگیری کند، اگر این عمل انجام شد، طرف مقابل می تواند شکایت کند و اگر تکرار و استمرار پیدا کرد، باعث سلب حضانت می شود.
طبق ماده ۶۳۲ بخش تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ قانون مجازات اسلامی، اگر کسی از دادن طفلی که به او سپرده شده است در موقع مطالبه اشخاصی که قانونا حق مطالبه دارند، امتناع کند به مجازات از سه ماه تا شش ماه حبس یا به جزای نقدی محکوم خواهد شد.
و در پایان
هماهنطور که در این مقاله مطالعه کردید در مورد حضانت فرزندان دختر و حضانت فرزند پسر و مجازات جلوگیری از ملاقات فرزند نیز توضیح داده شد. موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث از برترین موسسه های داوری شیراز می باشد که ضمن در اختیار داشتن تیم قوی از وکلا و افراد حقوقدان، میتواند مشکلات شما را در این زمینه حل کند.
برای مشاوره رایگان با ما به شماره های ذکر شده در پایین صفحه مراجعه فرمایید.