• خانه
  • موسسه حقوقی
  • ساخت و ساز در ملک مشاع

ساخت و ساز در ملک مشاع

  • 6540
  • 2022-03-19 22:28:57

ساخت و ساز در ملک مشاع

امروزه  یکی از دغدغه های افراد در زندگی، خرید، فروش یا حتی زندگی در  آپارتمان هایی است که به صورت مشاع هستند. این گونه اپارتمان ها به صورت اشتراکی توسط  تعدادی از مالکین  یا ساکنین استفاده می شوند و متعلق به فرد خاصی نیستند. نکته قابل توجه این است که تا زمانی که همه مالکین برای ساخت و ساز یا فروش رضایت ندهند نمی‌توان برای ملک موردنظر اقدامی کرد.

 

 

معنی مشاع چیست؟

 

ملک مشاع به  ملکی  اشاره دارد که دارای چند مالک  می باشد. به صورتی که همزمان چند نفر مالک ان هستند و سهمی که متعلق به هر فرد می‌باشد به صورت دقیق مشخص نباشد.  در این نوع املاک ، همه مالکان در جز به جز ملک سهیم و مسئول هستند  یعنی درسود و زیان وارد شده بر ملک همگی سهم دارند . ممکن است سهم مالکان  یکسان یا متفاوت باشد؛ اما مشخص نیست که کدام قسمت زمین به کدام شخص تعلق دارد به همین جهت، همگی در تمام قسمت‌های ملک سهیم هستند.

 

 

احداث بنا در املاک مشاع

 

برای  احداث بنا در ملک مشاع به رضایت همه مالکان نیاز است و هیچ کدام خود به تنهایی حق ندارند اقدام به شروع ساخت و ساز بکنند، زیرا مالکان دیگر می‌توانند از او شکایت کنند. برای شروع  ساخت و ساز، ابتدا باید  تقسیم ملک صورت گیرد و پس از مفروز شدن، هر کدام از مالکان می‌توانند در سهم خود شروع به کار کنند.

 

 

تقسیم املاک مشاع

 

یکی از اقدامات لازم قبل ازشروع  ساخت و ساز در املاک مشاع،  تقسیم ملک است. اشخاص می توانند به صورت قانونی برای تقسیم این املاک اقدام کنند، که به دو نوع  افراز و تفکیک صورت می‌گیرد.

 

 

افراز ملک

 

منظور از کلمه افراز، جدا کردن یک چیز از چیزی دیگر است و در بیش تر مواقع برای مشخص شدن سهم هر کدام از شرکا در ملک مشاع به  کار برده می شود. با استفاده از افراز ملک،  می توان مشخص کرد که هر بخش از مال یا ملک به چه کسی تعلق دارد، در اصل به مالکیت هر کدام از مالکان استقلال می بخشد .

 

 

تعریف تفکیک

 

تفکیک به معنی جدا کردن و تقسیم اموال غیر منقول به قطعات کوچکتراست ،  به طور مثال قطعه زمینی به مساحت  هزار متر مربع که مالک آن تصمیم دارد آن را به قطعات  500 متر مربعی تقسیم کند .

 

تقسیم سهم در شراکت

 

قرارداد مشارکت در ساخت، قراردادی است که برای تحقق مالکیت مشاعی در یک ساختمان و سپس تقسیم ان ملک، میان شرکا است. قرار داد مشارکت در ساخت، از احکام قانون مدنی تبعیت می کند، ولی از جهت این که قراردادی برای تحقق مال مشاع است، مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی می شود.  بنابراین در قراردادهای مشارکت در ساخت، در یک منطقه بینابینی هستیم و برای بررسی و تفسیر نباید فقط به یک سمت برویم.  ما در این مقاله سعی کرده ایم مفاهیم مربوطه به آورده و سهم الشرکه و تقسیم در قرارداد مشارکت در ساخت، را از لحاظ احکام قانون مدنی بررسی کنیم.

 

 

مفهوم آورده ، سهم الشرکه و تقسیم در قرارداد مشارکت در ساخت

 

برای بررسی اختلافات مربوط به سهم الشرکه، آورده  و تقسیم  در قرارداد مشارکت در ساخت، ابتدا باید مفهوم آن ها را درک کنیم .

 

1- آورده

 

در واقع  آورده موضوع شراکت هر شریک برای تحقق یافتن مال مشاع است. در قرارداد مشارکت در ساخت، آورده مالک، زمین و عرصه خواهد بود و آورده سازنده ، برعکس آن، هزینه های ساخت ساختمان جدید است. آورده ها باید ارزیابی و قیمت گذاری شود تا متناسب با آن سهم شرکا در مال مشاع (ساختمان) تعیین شود .

 

2- سهم الشرکه

 

به درصد مالکیت هر شریک در کل ساختمان احداثی (مال مشاع) ، سهم الشرکه گفته می شود. درصد سهم الشرکه هر شریک، در حین عقد قرارداد و متناسب با ارزش آورده ها مشخص می شود. سهم الشرکه باید حتما به صورت درصد، مشخص شود.

 

3- تقسیم

 

به اعمال حقوقی که برای جداسازی سهم هر شریک از مال مشاعی انجام میشود تقسیم گفته می شود.  تقسیم ساختمان مشاع در قرارداد مشارکت در ساخت، طبق قواعد تقسیم اموال مشاع در قانون مدنی است .

 

 

وکیل ملکی کیست؟

 

از مهم‌ ترین دعاوی حقوقی و کیفری میتوان ، دعواهای ملکی را نام برد ، که به وکیلی که  این‌گونه دعاوی را به عهده می گیرد، وکیل ملکی می‌گویند.  وکلای ملکی می‌توانند به ‌صورت کاملا تخصصی در زمینه‌ی دعاوی اموال غیرمنقول (اموالی همچون خانه و یا زمین و ... که امکان انتقال و جابه‌جایی ندارند ) و پرونده‌هایی ازاین‌ نوع ، فعالیت کرده و مشکلات  مردم را در این خصوص برطرف نمایند. موسسه داوری و حقوقی تحکیم غیاث برای دریافت مشاوره و کمک به شما خوبان در زمینه مشکلات حقوقی ملکی در شهر شیراز اماده ارایه خدمات هستند .

 

 

وکیل ساخت و ساز در ملک مشاع

 

بعضی مواقع شرایطی پیش می آید که یکی از مالکان قصد شروع ساخت و ساز در ملک مشاع را دارد ، ولی سایر شرکا رضایت به افراز ملک نمی‌دهند و ملک غیر قابل افراز می‌شود. ممکن است شرایط  برعکس باشد و یک یا چند تن از مالکان به صورت غیر قانونی شروع به ساخت و ساز در ملک  کنند و شکایت شما علیه انان به جایی نرسد. برای یافتن نتیجه مطلوب باید به قوانین مربوطه آگاه باشید تا  بتوانید راهکارهای قانونی و نتیجه بخش پیدا کنید. بدون شک بهترین راه حل در این مواقع کمک گرفتن از یک وکیل ملک مشاعی مجرب می باشد.

 

 

وکالت فروش ملک چیست؟

 

یکی از قراردادهایی که در قانون مدنی وجود دارد ، عقد وکالت است . به موجب این قرارداد ، شخصی به نیابت ازشخص دیگری ، انجام کار یا امورحقوقی را به عهده می گیرد. نکته قابل توجه این است که وکیل، در انجام امور محول شده به وی ، باید طبق خواسته ها و مصلحت موکل خود عمل کند .

 

 

شرایط وکالت فروش ملک

 

برای اینکه وکالت فروش ملک  را  به کسی دهید، در ابتدا باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده  و به خریدار خانه و مسکن، وکالت دهید تا کلیه امور لازم برای انتقال ملک به نام خودش را  انجام دهد. این وکالت، به معنی ایجاد مالکیت خریدار نبوده و نیازمند است تا برای انتقال قطعی ملک به نام خریدار،  سند رسمی تنظیم شود .

 

 

چگونه بهترین وکیل متخصص ملک مشاع را پیدا کنیم؟

 

ابتدا به مجموعه‌ و موسسات داوری و حقوقی معتبر مراجعه کنید و ازتجربیات متخصصین باتجربه در این زمینه استفاده کنید و با توجه به شرایط و زمینه دعاوی خودتان، مناسب‌ترین وکیل را انتخاب نمایید. گروه وکلای تحکیم غیاث ، تشکیل شده از وکلای متخصص و مجرب در زمینه املاک مشاع ، آماده ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزان هستند.

 

 

نحوه فروش املاک مشاع

 

برای فروش این املاک، رضایت تمامی شرکا شرط اصلی است و  بدون اجازه آن‌ها نمی توان اقدام به فروش ملک مشترک کرد. در صورتی که  یکی از مالکان بدون اجازه سایر شرکا، اقدام به معامله و فروش نماید، این عمل او تخلف محسوب می‌شود و سایر مالکان می‌توانند از شخص شکایت کنند. در صورت گرفتن  رضایت همه شرکا و بعد از افراز می‌توان سهم خود را معامله کرد و به فروش رساند یا هر ساخت و سازی که مایل هستید را انجام دهید .

 

 

صدور پروانه ساختمانی در املاک مشاعی

 

  • مالکین مشاعی میتوانند جمعا و یا با دادن اختیار به یک نفر برای ساخت و ساز، پروانه ساختمانی اخذ کنند.
  • درخواست یکی از مالکین مشاعی به تنهایی کافی نیست و شهرداری نمی تواند بدون رضایت همه مالکین پروانه ساختمانی صادر نماید.

 

 در نهایت ...

 

در این مقاله سعی کردیم تمامی مواردی که باید، برای شروع ساخت و ساز در ملک مشاع در نظر بگیرید صحبت کنیم. همچنین تعدادی از مواردی که باید به آن توجه کنید، از قبیل تقسیم املاک مشاع  معانی و مفاهیم عناوینی که در قرارداد مشارکت در ساخت هستند و نکاتی از این قبیل اورده شده است. امیدواریم که این مقاله  و مطالب بیان شده در آن مورد پسندتان واقع شده باشد. برای پرسیدن سوال های حقوقی خود با ما تماس حاصل فرمایید.

 

phone 09170536465