احتمالاً تا به حال بسیار با عبارت اموال مجهول المالک مواجه شده اید . بهتراست بدانید که اموال به دستههای متفاوتی تقسیم میشوند. از انواع مختلف اموال ، می توان ملک مجهولالمالک را نام برد . اینگونه اموال، به اموالی گفته میشود که دارای مالک هستند اما مالک آنها مشخص نباشد ، یعنی اینکه مشخص نیست که چه کسی یا چه کسانی مالک این اموال هستند.
کلمه مجهول در لغت به معنای گمنام ، نامعلوم و ناشناخته میباشد. تعریف املاک مجهول المالک در قانون ثبتی و قانون مدنی متفاوت است . بر طبق قانون مدنی ، ملک مجهول المالک در گذشته دارای سابقه تملک بوده است ، ولی در حال حاضر مالک آن مشخص نیست و هویت مالک مجهول است. در قانون ثبتی، املاک مجهول المالک به ثبت عمومی گذاشته شده اند ، اما در مهلت زمانی معین تقاضایی برای آن وجود نداشته است. در حالی که افرادی که تقاضای ثبت آن ملک را دارند می توانند در هر زمانی برای ثبت و دریافت سند مالکیت ملک اقدام نمایند .
اگر شخصی درخواست ثبت اینگونه اموال را داشته باشد، نیاز است که تا مدت ۲ سال از زمان اجرای این قانون تقاضای ثبت ملک را اعلام کنند ، زیرا بعد از گذشتن این مدت برای معاملات اینگونه اموال ، ابتدا نیاز است که تقاضای ثبت آن به دفتر اسناد رسمی اعلام شود .
بهمنظور ثبت اسناد املاک یاد شده، اشخاص تصرف کننده میتوانند با داشتن مدارک لازم درخواست ثبت آن را نمایند. مدارکی که برای ثبت سند این املاک الزامی است، عبارتند از:
به ملکی ، ملک مشاع میگویند که بین دو یا چند شخص مختلف مشترک باشد . به این صورت که این افراد در تک تک اجزا ملک شریک باشند .در حقوق به این وضعیت ( اشاعه ) میگویند ، یعنی هیچ حد و مرزی برای شرکا در نظر گرفته نشده است و همگی به طور هم زمان و مشترک صاحب ملک مشاع خواهند بود . در این حالت نمیتوان برای تفکیک دانگ ها از یکدیگر هیچ اقدامی انجام داد.
نکته : باید به این نکته توجه داشت که ، هیچ محدودیتی برای صدور اسناد مجزا به نام تک تک صاحبان املاک مشاع وجود ندارد ، و مالکین با توجه به میزان سهم خود میتوانند درخواست تقاضای صدور سند مجزا دهند.
ملک مجهول المالک ملکی است که مالک ان مشخص نیست .در حالی که املاک مشاع املاکی هستند که دارای چندین مالک مشخص هستند ، ولی نمی توان حد و مرز مشخصی از ملک ، برای شرکا مشخص کرد.
وکیل ملکی به شخصی گفته می شود که در حوزه دعاوی ملکی متخصص باشد . همچنین دعاوی ملکی به مجموعه ای از دعاوی گفته میشود که موضوع ان ارتباط بین اموال غیر منقول و انسان میباشد .
اموال غیرمنقول چیست ؟
معنای لغوی اموال غیرمنقول ، غیرقابل حمل می باشند همچون خانه و یا زمین و …. لذا قانونگذار: (اموالی را که نمیتوان از محلی به محل دیگر منتقل کرد ، اعم از اینکه اسقترار آنها ذاتی باشد، یا به واسطه اعمال انسان باشد ، به نحوی که انتقال آن باعث خرابی یا نقص ان مال یا محل آن شود) ، غیرمنقول محاسبه میشود .
وظایف وکیل در زمینه دعاوی ملکی
با توجه به گستردگی دعاوی ملکی، وکیل ملکی بایستی از پیچیدگی ها و گستردگی های موضوعات مربوط به این نوع پرونده ها ، اطلاعات خوبی داشته باشد . تا در صورت نیاز بتواند به درستی احقاق حق کرده و در گرفتن حق و حقوقتان شما رایاری کند . همچنین وکیل ملکی با داشتن اگاهی کامل از قوانین مربوط به املاک و مستقلات، می تواند با در نظر گرفتن تمام جوانب ، موضوع دعوا را سنجیده و بر حسب نیاز موکل خود به دفاع از او بپردازد.
حیطه فعالیت وکیل ملکی
وکیل دعاوی ملکی میتواند در دیگر دعاوی نظیر دعاوی خانوادگی و ... نیز وکالت اشخاص را به عهده بگیرند . در حالی که وکلای ملکی بیش تر ترجیح می دهند تا به صورت تخصصی عمل کنند و تمرکز خود را روی دعاوی ملکی بگذارند . از جمله دعاوی حقوقی و کیفری که وکلای ملکی به عهده میگیرند و سعی در حل آنها دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در روند رسیدگی به انواع دعاوی حقوقی و کیفری نحوهی طرح دعوا و شکایت ، بسیارحائز اهمیت است زیرا میتواند منفعت و یا ضرر اشخاص را تغییر دهد.برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی در دعاوی ملکی بهترین راه این است که قبل از هر گونه اقدامی، از یک وکیل ملکی مجرب مشاوره گرفته و از نظرات و اقداماتی که وی میتواند برای شما انجام دهد آگاهی کامل پیدا کنید.
در نهایت…
از حسن توجه شما خوبان متشکریم. اگر در خصوص املاک مجهولالمالک یا روش ثبت این املاک و مسایل مربوط به این حیطه با مشکلی برخورد کردید یا سوالی درباره این حیطه داشتید میتوانید با موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث تماس حاصل فرمایید .ما در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهیم بود.