• خانه
  • موسسه حقوقی
  • مجازات فریب در ازدواج چیست؟

مجازات فریب در ازدواج چیست؟

  • 1756
  • 2022-02-03 18:48:53

مجازات فریب در ازدواج

طی این مقاله سعی داریم شما را از مجازات فریب در ازدواج آگاه کنیم. همچنین در خصوص طلاق و مهریه در شرایط فریب خوردگی صحبت خواهیم کرد. این مطالب به نقل از بهترین وکیل شیراز در موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث ذکر شده است.

 

 

فریب در ازدواج به چه معناست؟

 

فریب در ازدواج به این معناست که شخص برای جلب‌ توجه طرف مقابل و کسب رضایت او برای ازدواج، در مورد خصوصیات و شرایط خود دروغ بگوید. اگر با اظهار صفاتی که در واقعیت، فرد آن‌ها را دارا نیست، شخص مقابل تصمیم به ازدواج گیرد، این کار غیراخلاقی، جرم محسوب شده و شامل مجازات فریب در ازدواج می‌شود.

 

موضوع فریب در ازدواج یکی از عمده‌ترین دلایل جدایی در جامعه‌ی امروزی کشور ماست. عدم وجود صداقت و حسن نیت در زندگی زناشویی موجب از بین رفتن علاقه و اعتماد می‌شود. ازدواج فارغ از بحث عاطفی در اصل قراردادی بین دو نفر است. طبق اصول کلی در هر قرارداد، اگر یک نفر، دیگری را فریب دهد این قرارداد می‌تواند از سمت فرد فریب‌خورده فسخ شود.

 

 

 

انواع فریب در ازدواج

 

فریب فرد در خصوص مسائل مالی و دارایی: اگر قبل از ازدواج فرد به صورتی صحبت کند که گویا از تمکن مالی زیادی برخوردار است ولی در اصل به این‌گونه نباشد.

 

فریب درباره تحصیلات و جایگاه شغلی: گاهی افراد برای جلب‌توجه طرف مقابل از خود تصویری دروغین می‌سازند.

 

فریب در خصوص سلامت روان: اگر فرد دچار اختلالات روحی روانی ، همچون دوقطبی ، اسکیزوفرنی ، سادیسم ، پارانویید و... باشد و این مسئله را بداند و از طرف مقابل پنهان کند مشمول مجازات فریب در ازدواج می‌شود.

 

فریب درباره سلامت جسمی: ممکن است فردی دچار بیماری‌های جسمی که در ظاهر نمایان نیستند و یا بیماری‌های ژنتیکی که امکان انتقال به نسل بعدی دارد و یا حتی بیماری‌هایی که از طریق رابطه جنسی قابل‌انتقال هستند باشد و این موضوع را از همسر آینده خود پنهان کند.

 

فریب درباره زیبایی ظاهر:شاید خنده‌دار باشد اما اگر عیوب ظاهر خود را به‌صورت اغراق‌آمیزی بپوشاند به‌گونه‌ای که بعد از ازدواج همسرش به این موضوع معترض شود. مجازات فریب در ازدواج شامل حال او می‌شود.

 

دروغ در خصوص اعتیاد: یکی از بیشترین مسائلی که در این زمینه ممکن است افراد با آن مواجه شوند موضوع پنهان کردن اعتیاد از شریک زندگی است.

 

دروغ درباره ازدواج قبلی یا فرزند حاصل از آن: بعضی افراد ازدواج ناموفق قبلی را پنهان و حتی داشتن فرزند را کتمان می‌کنند. این پنهان‌کاری با شناسنامه‌ی المثنی تکمیل می‌شود.

 

فریب درباره دین و عقاید:با توجه به حساسیت دین اسلام بر رابطه‌ی دین و ازدواج، این مورد نکته‌ی بسیار مهمی در یک کشور اسلامی است.

 

دروغ درباره روابط متعدد یا خیانت: فرد ملزم است درباره روابط قبلی خود تا حد نیاز به‌صورت شفاف صحبت کند و جایی برای ابهامات باقی نگذارد. همچنین اگر هم‌زمان به کسی که با او در شرف ازدواج است خیانت کند در حقیقت او را فریب داده است.

 

 

 

 شروط فریبکاری

 

  1. شخص فریب‌دهنده با پنهان‌کاری و دروغ ، حقیقت را تحریف کرده و خود را در قالب تصویری غیرحقیقی معرفی کند.
  2. طرف مقابل به دلیل ریاکاری فرد ، فریب بخورد و با اعتنا به‌ظاهر دروغین وی تصمیم به ازدواج گرفته و درنهایت منجر به عقد شود.

 

 

 

 اثبات فریبکاری در ازدواج

 

برای اثبات این مسئله، یا باید به اقرار فرد موردنظر استناد کرد یا از طریق شهادت شهود این قضیه را ثابت شود و یا دلایلی که باعث آگاهی قاضی شود، ارائه گردد. قاضی با بررسی صحت دلایل مانند شهادت اطرافیان مطلع، پیامک‌های ردوبدل شده، پرونده‌های پزشکی، نظریه پزشکی قانونی و ... رأی نهایی را صادر می‌کند.

 

 

 

مجازات فریب در ازدواج

 

طبق ماده 647 قانون مجازات اسلامی: «اگر که هر یک از زوجین پیش از عقد، طرف مقابل را به مسائل پوچ و بی‌اساس ازجمله داشتن تمکن مالی، موقعیت‌ اجتماعی، شغل و سمت خاص، تحصیلات عالی، مجرد بودن و... فریب دهد و عقد بر اساس هر یک از آن‌ها شکل بگیرد، مرتکب به مجازات حبس از شش ماه تا دو سال‌ محکوم می‌شود.»

 

با توجه به مطالب ذکرشده در بالا توسط بهترین وکیل شیراز، اگر ازدواجی بر اساس هر یک از موارد مذکور شکل بگیرد عقد باطل‌شده و مجازات فریب در ازدواج شامل حال فرد فریب‌کار می‌گردد.

 

 

طلاق و مهریه در فریب پیش از ازدواج

 

درصورتی‌که زوجین قبل از به هم خوردن ازدواج ، باهم نزدیکی نداشته باشند، مهریه شامل حال زن نمی‌شود. البته استثنایی در این مورد وجود دارد که نصف مهریه شامل حال زن شود و آن ناتوانی جنسی مرد است. این موارد در صورتی است که فریب‌دهنده مرد باشد.

 

 

انتخاب وکیل در دعاوی طلاق

 

در زمینه طلاق بهتر است از وکیلی کمک بگیرید که در این زمینه تجربه‌ی بالا داشته باشد و با انواع مسائل ممکن روبه‌رو شده باشد. شما پیش از انتخاب وکیل خود ، می‌توانید از بهترین وکیل شیراز در موسسه داوری حقوقی تحکیم غیاث مشاوره دریافت کنید.

 

 

 

قوانین مذکور در خصوص فریب در ازدواج

 

 

مطابق ماده1121 قانون مدنی: جنون هر یک از طرفین به‌شرط استمرار، حق فسخ را به‌طرف مقابل می‌دهد.

 

مطابق ماده 1122 قانون مدنی: اگر مرد دارای عیوب جنسی (مثل ناتوانی جنسی به صورتی که حتی یک‌بار قادر به انجام عمل زناشویی نباشد) باشد ، حق فسخ برای زن وجود دارد.

 

مطابق قانون 1123 قانون مدنی: اگر موارد زیر در زن وجود داشته باشد مرد حق فسخ عقد را دارد (زمین‌گیر بودن ، نابینایی از هر دو چشم ، جذام و ...)

 

مطابق ماده 1125 قانون مدنی: اگر جنون و عنن (ناتوانی جنسی) در مرد بعد از ازدواج هم به وجود بیاید حق طلاق را به زن می‌دهد.

 

 

 

خلاصه مطالب

فریب در ازدواج شامل چه مواردی می‌شود؟

- فریب در تمکن مالی

- موقعیت شغلی

- تحصیلات و مدارک تحصیلی

- ظاهر و پوشش 

- اعتقادات دینی مذهبی

- بکارت ، روابط سابق ، خیانت

- ازدواج ناموفق قبلی ، فرزند حاصل از ازدواج

- اعتیاد

- سلامت جسمی و روانی 

 

مجازات فریب در ازدواج چیست؟

- باطل شدن عقد

- حبس بین 6 ماه تا 2 سال

- اگر فرد فریب در رابطه خورده خانم باشد می‌تواند مهریه خود را درخواست کند. 

 

شروط فریب بودن شرایط چیست؟

- پنهان‌کاری و دروغ گفتن یک‌طرف

- دروغ فرد منجر به رضایت فرد به ازدواج شود.

- خطبه عقد صورت بگیرد. 

 

 

کلام آخر

 

سؤالات حقوقی خود را در خصوص مسائل طلاق و مهریه در ازدواجی که به علت فریب صورت گرفته، از بهترین وکیل شیراز در موسسه حقوقی و داوری تحکیم غیاث بپرسید. 

phone 09170536465